Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Αύγουστος, Ο Μήνας Των Κλοπών!


Το καλοκαίρι είναι ίσως η αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων ανθρώπων και ο μήνας Αύγουστος ο πιο πολυαναμενόμενος μήνας όλου το χρόνου. Η κούραση όλου του χειμώνα συσσωρεύεται και η καλοκαιρινή άδεια της πλειοψηφίας των εργαζομένων πραγματοποιείται αυτό το μήνα. Οι μεγάλες πόλεις και ειδικότερα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη μοιάζουν με πολείς – φάντασμα κάνοντας όσους μένουν πίσω να νιώθουν ανασφαλείς μιας και οι γειτονιές ερημώνουν.

Φυσικά αυτές οι συνθήκες δεν περνούν απαρατήρητες από τα μάτια των επίδοξων ληστών με τις διαρρήξεις και τις κλοπές να παρουσιάζουν αύξηση κάθε χρόνο το μήνα Αύγουστο. Κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μπαίνει στο στόχαστρο και οτιδήποτε μένει εκτεθειμένο γίνεται εύκολα στόχος.

Εκτός, λοιπόν, από διαρρήξεις σε σπίτια μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Οι κλέφτες με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση κινήσεων παρατηρούν το στόχο και πολύ σύντομα επιχειρούν. Όμως, τι μπορούμε να κάνουμε οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να φύγουμε πιο ήσυχοι για διακοπές και να είμαστε σίγουροι ότι θα τα βρούμε όλα στη θέση τους όταν γυρίσουμε;

Η αλήθεια είναι ότι δε διαθέτουμε όλοι μας κλειστό γκαράζ και πολλοί δε διαθέτουν καν κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επομένως η ασφαλιση αυτοκινητου είναι παραπάνω από επιβεβλημένη και επιτακτική. Μπορεί μια τέτοια λύση να μην είναι λύση πρόληψης και αποτρεπτική για τους επίδοξους ληστές αλλά σίγουρα είναι μια κίνηση προνοητική από τη μεριά μας.

Ως κάτοχοι αυτοκινήτων θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να προστατέψουμε την περιουσία μας αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας ότι υπάρχει κάποιος που θα μας καλύψει και θα μας αποζημιώσει στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Η ασφάλιση που θα κάνουμε και η ασφαλιστική που θα επιλέξουμε να συνεργαστούμε πρέπει να είναι αξιόπιστη και να μας καλύπτει στο 100% σε όσα χρειαζόμαστε.

Image Source: https://pixabay.com/photos/road-empty-city-asphalt-5906055/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου