Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ασφάλεια Κλοπής Για Τη Μοτοσυκλέτα Σας

Στην Ελλάδα και την Ιταλία, φυσικά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η χρήση μοτοσυκλέτας είναι πάρα πολύ διαδεμόνη και ειδικά στις πρωτεύουσες και στις μεγάλες πόλεις. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα κίνησης διπλασιάζοντας και πολλές φορές τριπλασιάζοντας το χρόνο που οι οδηγοί διανύουν μια απόσταση. Παράλληλα όμως με το χρόνο που χάνεται μέσα στην κίνηση δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ατυχήματα. Η ασφαλεια μοτο μοιάζει με μονόδρομο και πέραν ότι είναι υποχρεωτική από το νόμο οι ιδιοκτήτες μοτοσικλετών οφείλουν να ασφαλίζουν τα δικυκλα τους. 

Ιδανική ασφαλεια μοτο θεωρείται εκείνη που παρέχει τις καλύτερες δυνατές καλύψεις και έχει αρκετά καλή τιμή. Οι υλικές ζημιές πρέπει να περιλαμβάνονται πάντα και φυσικά να έχουμε ασφαλίσει τη μηχανή μας σύμφωνα με τα σωστά κυβικά και την τρέχουσα εμπορική αξία. Το μεγάλο διακύβευμα,α σε μια ασφαλεια μοτο είναι αν θα συμπεριλάβουμε κάλυψη για κλοπή. Πολλοί το αποφεύγουν για δύο βασικούς λόγους: πρώτον γιατί αυξάνεται σημαντικά το ασφάλιστρο και δεύτερον πιστεύουν ότι οι ίδιοι δε θα πέσουν θύματα κλοπής. 

Τα στατιστικά όμως διαψεύδουν πανηγυρικά την τελευταία πεποίθηση καθώς οι κλοπές μοτοσυκλετών είναι καθημερινό φαινόμενο. Η κατάσταση έχει γίνει πραγματικά πολύ άγρια και οι σπείρες έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Οι μεθόδοι και οι χρόνοι τους είναι ευρηματικοί και πολλοί γρήγοροι με τους ιδιοκτήτες να μένουν άφωνοι και σοκαρισμένοι.

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το οχημά σας, όπως η χρήση αντικλεπτικών συστημάτων (συναγερμός), η χρήση αντικλεπτικών αλυσίδων και άλλα κλειδώματα (τιμονιού), τοποθέτηση gps tracking και φυσικά η στάθμευση σε ασφαλές και προστατευμένο μέρος. Όλα τα παραπάνω δεν εγγυώνται ότι η μηχανή σας θα παραμείνει ασφαλής όμως σίγουρα προστίθεται ένα παραπάνω εμπόδιο στους κλέφτες. 

Η μοναδική λύση είναι μια ασφαλεια μοτο με κάλυψη για κλοπή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξέρετε ότι αν κάτι πάει λάθος εσείς θα αποζημιωθείτε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου