Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

завивки, Защо според вас са толкова познати?

бяла завивка
завивки

На пазара се предлага голямо пъстрота от завивки. Защо според вас са толкова познати? Леки и практични, хипоалергични и не на последно място има различни видове: летни, зимни, комбинирани с различни видове пълнеж. От пух, пера, силиконови топчета или влакна, във всички размери за всички матраци – те са толкова много, че могат да удовлетворат всички желания, които имате към тях. селекцията, който ще направим е от изключително важно решение. Ето няколко целесъобразни съвета на какво трябва да обърнете внимание когато си осигурявате завивки.

Лятна или зимна, или двете? 

Летните завивки са по-леки и позволяват на тялото да диша и да не се спарва. вместимостта на температурата е естествен и дори да ви се струва, че е твърде обемна за летните нощи – с верния избор, ще прецените, че почивката е наистина удобен.

Зимните завивки са малко солидни. Именно тази плътност гарантира, че топлината няма да избяга изпод завивката. В случай, че сте фенове на спането в по-хладни стаѝ, считайки го за здравословно, то непременно се съберете данни за качествените зимни завивки.

Комбинираните или т.н. всесезонни са обикновено две завивки, които могат да се захванат с цип или тик так копчета. Цената им е по-висока, но това е нормално, тъй като на практика купувате завивка за цялата година. обединението е между лека лятна завивка и една по-плътна, но не колкото зимна. Двете закрепени заедно оформят зимната завивка.

Пълнеж

отбелязахме, че има различни видове пълнеж: пух, пера и силикон. Завивките с пух обичайно са във високия ценови граница, тъй като този материал е ѝ първокачествен. Пухът е прекрасен топлопроводник, който разрешава на тялото да диша, особено ако е съчетан с външна материя от висококачествен памук. Завивките с пера са компромисен вариант, но все пак сносен избор. Пух и пера се групират, за да се постигне по-ниска финална цена към купувача. Силиконът е най-популярния пълнеж заради трайно намалената си цена. Той може да е под формата на топчета или на влакна. предпочитан е и заради хипоалергичните си характеристики. 

Външният плат е друго много важно характеристика на завивката. 

екологичният памук е най-практичното решение. Обменът на въздух е подсигурен и тялото не се спарва. Може да намерите комбинация на памук с други материи, но имайте в предвид, че колкото по-ниско е процентното съдържание на памук, толкова по-ниско е качеството на завивката. 

Поддръжка

Как да поддържаме завивката? Ако искате да подсигури по-дълго своя вид е важно да я обличате в спален чаршав. За да запазим от акари, е добре завивката да се мие на 60 градуса и да извършваме това в началото и в края на сезона. миенето на завивката е много неприятно нещо, за целта ви е нужна пералня с голяма обем, защото тя натежава в пъти, когато се намокри. съхненето е хубаво да е на слънце, което ще я пречисти допълнително. Ако е по-голяма и не може да я съвместите във вашата пералня спокойно може да я занесете на химическо чистене.

доброкачествената завивка е инвестиция. Тя може да устои с години, но е важно да се стараем добре за нея. комфортният отмора е едно от най-нужните неща в днешното динамично време, от които просто не можем да се отхвърлим.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου