Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Основни фактори за избор на матрак?

Получаването на нов матрак често може да се превърне в труден процес, който изисква внимателен анализ. Факторите, които влияят най-често са: цена, комфорт и материали. Разбира се, ние сме готови да задоволим всеки един от тях и това ни носи разнообразни промоции на различни марки и производители.

Преди всичко е изключително важно да знаем кога е необходимо да подновим нашия матрак. Ако матракът не се поддържа добре, то със сигурност след 5-7 години той ще се деформира и ще загуби първоначалните си качества. Има значение и какъв вид матрак сме закупили, тъй като по-ниските и по-евтини матраци живеят между 2 и 5 години. Ако приемем, че сте закупили висококачествен матрак и сте се грижили много за него, то със сигурност след 7-мата година е време да го смените.

Как да изберем нов матрак?

• Цената

Основният фактор при избора на нов матрак е цената. Затова е разумно да определите бюджет преди това. Този ход автоматично ще премахне много голяма част от моделите на пазара. След като сте определили ценовия диапазон, вече можете да търсите новия си матрак.

• Комфорт

Тук значение имат вашите лични предпочитания и здравословно състояние.

Имате ли проблеми с кръста или врата?

Искате матрак от дунапрен или с пружини или искате да е с хибридна конструкция?

Освен че типът дебелина на матрака играе голяма роля? Повечето матраци са с дебелина 25 см, но имайте предвид, че тя варира от 13 до 38 см. Теглото на тялото ви по време на сън влияе върху предпочитаната дебелина на матрака. По-леките хора може да предпочетат по-тънък матрак, докато по-тежките хора се чувстват по-удобно да почиват на по-дебел.

Искате ли по-твърд или по-мек матрак? Изборът на твърдост на матрака често е свързан с два фактора – позицията на сън и теглото на спящия. Хората, които спят настрани, най-често почиват на меки матраци, докато спящите по корем или гръб се чувстват по-добре на средно твърд матрак.

Качеството на дунапреновия матрак зависи от технологията, която използва изпълнителят. Матрачната индустрия се развива изключително бързо, а уелнесът изисква добър и спокоен сън, а иновациите, които се прилагат в производството на материалите са постоянни. На пазарите ще намерите различни видове пяна: мемори пяна, HR пяна, полиуретанова пяна и др. Освен това пяната има различни плътности. Ето защо един добър матрак трябва да бъде създаден с поне 3 вида пяна, която се наслоява в зависимост от нейните качества и плътност. Така се постига желаният комфорт.

В случай, че търсите латексов матрак, то имайте предвид, че комфортната система на този тип матраци включва поне един слой латекс – материал, който може да бъде предимно естествен, но понякога има и изкуствен.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου