Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Кои са най-удобните легла?

Изкарваме средно около 1/3 от времето си в почивка. Разнообразието от модели легла е огромно и е важно да сме добре осведомени преди да се впуснем в закупуването на тази така важна вещ от нашето ежедневие. В търговската мрежа вариантите на прости модели , както и на по-авангардни модели легла е достатъчно наситено. 

Кои са основните модели легла, сред които ще откриете и вашето?

· Легла, повдигнати на платформа

Тозитиплегла са почти на нивото на пода, което ги прави чудесниза спални в скандинавски, индийски и японски стил. Отличителнотопри тях е, че матрака се поставя директно върху ниска платформа от масив или ПДЧ и отсъстват табли.

Ако сте от хората, които имат нуждаот подредена и рационална среда, за да се отпуснат, леглата на платформа са подходящиза вас. Но ако държите да имате стабилна облегалка на гърба, може и да не са ви комфортни, тъй като нямат табли, на които да се подпрете.

· Легла с табли

Тези легла за сън са с комфортна височина и размери, имат рамки и са допълнени с две табли - една от страна на главата и една от страна на краката. Според модела, таблите и рамките им могат да бъдат от естествено дърво, ламинирано ПДЧ, от метал или тапицирани. Предлагат се както в класически вариант (с крачета), така и с допълнително подматрачно място за багаж.

Моделитеи стиловете, в които се предлагат тези легла са много различни, което ги прави подходящи за всякакви интериорни решения.

· Боксспринг легла

През последните години този вид легла набират значителнаизвестност и това съвсем не е без причина. Можем да кажем, че това са възможно най-практичните легла за почивка, които освен това комбинират почти всички модни стилове.

Когато коментираме за Боксспринг, трябва да имаме в предвид, че това не са просто легла, а пълна система за почивка, която се състои от “кутия” с инкорпорирани боксспринг пружини. Системата има и матрак, и обикновено е с подматрачно място за багаж.

· Високи легла

Конструктивно високите мебели за спане са с малко по-голяма височина от стандартните легла, което ги прави подходящи за хора на възраст или страдащи от проблеми на опорно - двигателния апарат. Освен това почти всички видове са оборудвани с дистанционно управление, което разрешава леглото да се поставя в различни позиции (сън, четене, гледане на TV, работа с таблет или лаптоп и други).

· Тапицирани легла

Този вид мебели за сън са изискани, елегантни и са едни от най-комфортнителегла, които можете да намерите онлайн. Като цялостен корпусса със стандартна височина и размери и имат табла, но за разлика от другите типове легла разполагат само с една (за главата). Могат да бъдат както на крачета, така и с подматрачно място за багаж, а тапицерията обгръща нежно както рамката, така и таблата.

Леглото не е просто вещ във вашата спалня, ето защо изборът ви трябва да е премерен и съобразен с вашите лични нужди. Направете цялостен преглед на всички модели легла и чак тогава вземете вашето финално решение. Бъдете капризни и се отнасяйте с внимание към качеството на вашия спане.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου