Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Το Ποτό Του Αθλητή


Μέχρι πρότινος πολλοί πιστεύαμε ότι τα ροφήματα που υπόσχονται τόνωση ενέργειας, γνωστά ως ενεργειακά ή ισοτονικά, απευθύνονταν μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων, κατά βάση αθλητές. Η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση καθώς σαφώς οι άνθρωποι που προπονούνται εντατικά είτε στα πλαίσια κάποια συλλογικής αθλητικής δραστηριότητας είτε στα πλαίσια κάποια ατομικής προπόνησης χρειάζονται άμεσα να αποκαθιστούν τα χαμένα συστατικά που αποβάλλονται από το σώμα τους μέσω του ιδρώτα.

Από την άλλη μεριά, όλοι κάποια περίοδο της ζωής μας κατά την οποία παρουσιάζουμε πιο έντονη δραστηριότητα, στην οποία το σώμα μας δεν είναι εκπαιδευμένο, ίσως νιώσουμε περισσότερο υποτονικοί και την ενέργεια μας να μας εγκαταλείπει. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης και οι καιρικές συνθήκες. Η ζέστη είναι γνωστό ότι εξαντλεί και αποδυναμώνει το σώμα.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκει κανείς αποτελεί γεγονός ότι η κατανάλωση ενός ενεργειακού ποτού είναι απαραίτητη και τα οφέλη σημαντικά. Η αγορά την τελευταία δεκαετία έχει κατακλυστεί από πολλά υποσχόμενα τέτοιου είδους ροφήματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σχετική σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με το ποια τελικά εκπληρώνουν όσα υπόσχονται.

Όπως ισχύει με όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έτσι και στην περίπτωση των ενεργειακών ποτών ο πιο σωστός τρόπος επιλογής είναι να εμπιστευτούμε τον «ειδικό». Στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την Coca Cola Company που η υπογραφή της σε κάθε προϊόν που λανσάρει συνοδεύεται από αξιοπιστία. Η εν λόγω εταιρεία χρόνια τώρα μας προσφέρει το κορυφαίο ποτό του «αθλητή», το powerade.

Με στόχο την ενυδάτωση, η εταιρεία λανσάρει στην αγορά έξι διαφορετικές γευστικές παραλλαγές και φυσικά εκδοχές των ίδιων γεύσεων χωρίς προσθήκη ζάχαρης για απόλαυση χωρίς ενοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του συγκεκριμένου ποτού αναγνωρίστηκε εξ αρχής και το Brand αποτέλεσε τον επίσημο χορηγό σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1988, σε διοργανώσεις NASCAR, PGA, NHRA κα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου