Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Coca Cola Journey

Μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η βασική κατανάλωση της coca cola ήταν εγχώρια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η διεθνής ζήτηση ξεκίνησε όταν, τη περίοδο εκείνη, κατασκευάστηκαν εργοστάσια στην Ευρώπη για να εξυπηρετήσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες που πολεμούσαν στο μέτωπο. Οι διεθνείς καταναλωτές της Coca-Cola ξεκίνησαν τότε να ζητούν περισσότερες επιλογές κατά την αγορά του ποτού. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, το αναψυκτικό πωλούνταν σε γυάλινο μπουκάλι. Αυτό τελικά άλλαξε όταν η εταιρεία άρχισε να παράγει μεγαλύτερα μεγέθη το 1955 και τελικά μεταλλικά κουτιά το 1960. Μέχρι το 1977, η εταιρεία άρχισε να παράγει τα πρώτα της πλαστικά μπουκάλια των 2 λίτρων.

Η διαφήμιση ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος της εταιρείας The Coca-Cola. Με τα χρόνια, τα τζίνγκλς και τα διάσημα συνθήματα καλλιέργησαν μια εικόνα της Coca-Cola ως ενός διασκεδαστικού και δροσιστικού ποτού. Ο Άγιος Βασίλης ξεκινά να εμφανίζεται στις διαφημίσεις από τη δεκαετία του 1920. Το 1981, ο Roberto C. Goizueta έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της The Coca-Cola Company. Ο Goizueta οργάνωσε τις διάφορες επιχειρήσεις εμφιάλωσης της Coca-Cola στις ΗΠΑ σε μια νέα δημόσια εταιρεία, την Coca ‑ Cola Enterprises Inc. Ο συγκεκριμένος ηγέτης ήταν αφοσιωμένος στην καινοτομία και υπό τη νέα του διοίκηση η εταιρεία ξεκίνησε την Diet Coke, την πρώτη επέκταση του εμπορικού σήματος Coca-Cola. 

Η Diet Coke ήταν πολύ δημοφιλής και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε το πιο δημοφιλές αναψυκτικό χαμηλών θερμίδων στον κόσμο. Μετά την επιτυχία της Diet Coke, ο Goizueta ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την αναμόρφωση της Coca-Cola για να αναπτύξει μια νέα γεύση. Το 1985, η New Coke εισήχθη ως η πρώτη αλλαγή στον τύπο μετά από σχεδόν 100 χρόνια. Η New Coke ήταν επιτυχής στις δοκιμές γεύσης, αλλά το κοινό γρήγορα ζήτησε από την εταιρεία να επιστρέψει στην αρχική φόρμουλα, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά ως Coca-Cola Classic. coca cola journey Η New Coke τελικά σταμάτησε το 2002 μετά από εντυπωσιακές πωλήσεις.

Πηγή Εικόνας: https://www.flickr.com/photos/timjoyfamily/6477358439


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου